Kurde co to za deszczyk był :shock:
błąd 16804 1.8t Auq
Zwiń
X
-
błąd 16804 1.8t Auq
Witam,
dzisiaj po 3 w ciągu 10 miesięcy kasowaniu tego błędu , kontrolka zapaliła się i już nie gaśnie BŁĄD 16804 . Od czego zacząć , gdzie szukać przyczyn . Sondy pracują ok , Vag wskazał tylko dziwny skok napięcia przy odpuszczaniu z gazu i opadaniu obrotów na pierwszej sondzie skacze z 1,5v nawet do 4,1v :/ gdzie szukac ??
[ Dodano: Wto 08 Paź, 13 07:23 ]
Witam,
dodam jeszcze że auto nie straciło na mocy , nie szarpie , chodzi na jałowym normalnie spalanie też w normie . Paliwo tylko tankowane na Schell .reddevilkrk
-
-
dopiero w weekend będę miał czas na spokojne zrobienie tych logów , na razie po raz kolejny skasowałem ten błąd zalałem "porządnej etyliny" i dałem ostro w palnik na autostradzie :P
zobaczymy za ile znowu się pokaże ...
coś czuję że zakończy się to wywaleniem kata i korektą programu (usunę drugą sondę w ECU i zrobię lekkiego wirusa) ..reddevilkrk
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez noradi jak? poradziłeś sobie z tym problemem? u mnie właśnie się pojawił ten sam błąd i jeszcze jeden o zbyt bogatej mieszance (add). Zastanawiam się czy na to może mieć wpływ nie wyregulowana inst. gazowa?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
witam, panowie poradziłem sobie z tym problemem i już mówię jak . Mianowicie okazało się że błąd ten generowała druga sonda bo pierwsza częśc kata niestety się rozleciała i i trochę blokowała spaliny. pojechałem do kumpla co pracuję w jednej z krakowskich firm tuningowych , wywaliliśmy kata (wspawaliśmy zamiast niego po prostu rurę) i programowo odłączona została druga sonda :P ogólnie same plusy . checka już nie wali a autko o wiele lepiej jeździ . turbo oddycha lepiej i wstaje odrobinę wcześniej .reddevilkrk
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez reddevilkrkwitam, panowie poradziłem sobie z tym problemem i już mówię jak . Mianowicie okazało się że błąd ten generowała druga sonda bo pierwsza częśc kata niestety się rozleciała i i trochę blokowała spaliny. pojechałem do kumpla co pracuję w jednej z krakowskich firm tuningowych , wywaliliśmy kata (wspawaliśmy zamiast niego po prostu rurę) i programowo odłączona została druga sonda :P ogólnie same plusy . checka już nie wali a autko o wiele lepiej jeździ . turbo oddycha lepiej i wstaje odrobinę wcześniej .OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795Zamieszczone przez noradi jak? poradziłeś sobie z tym problemem? u mnie właśnie się pojawił ten sam błąd i jeszcze jeden o zbyt bogatej mieszance (add). Zastanawiam się czy na to może mieć wpływ nie wyregulowana inst. gazowa?
Komentarz
-
Komentarz